El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Herrera recorda que ICV mai s’ha declarat independentista
  • CA

El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, ha defensat avui l’estratègia del seu partit respecte al procés, i ha recordat que mai s’han dit independentistes. “Al partit hi ha federalistes i independentistes. Mai s’ha declarat que és una força independentista”, ha afirmat en una entrevista al programa ‘Via Lliure’ de RAC1.

Herrera s’hi que ha defensat el dret a decidir, en el qual coincideixen els diversos corrents d’ICV. Sobre les eleccions a Grècia, el dirigent ecosocialista ha recordat que “des de fa dècades” ICV té contacte amb Syriza. A l’hora de trobar equivalències del partit grec a Catalunya, ha apuntat però que “el que més s’hi semblaria aquí és la suma d’Iniciativa i Podemos”.

En la conversa radiofònica conduïda per Xavi Bundó, no ha descartat un possible pacte amb el partit liderat per Pablo Iglesias, si s’ubica en el mapa polític català. “Espero que no pensin que les eleccions catalanes només serveixen per posar la bandereta de cara a les generals”. “Per tal que hi hagi acords a Catalunya hi ha una condició indispensable: els catalans hem de decidir el nostre futur i som subjecte polític”, ha indicat.

ICV ja participa en un acord amb Podemos i Guanyem, la formació d’Ada Colau, per a les municipals a l’Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa