El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas reactiva el Consell Assessor per a la Transició Nacional
  • CA

Presentació del CATN (2013)

El president de la Generalitat, Arutr Mas, ha reactivat el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), segons ha informat en exclusiva el programa el programa ‘8 al dia’, de 8TV, i ha fet un doble encàrrec als experts que dissenyen el full de ruta per la independència.

D’una banda, Mas els ha demanat que deatllin la situació de les estructures d’Estat i que analitzin tots els impediments jurídics amb què ha topat fins ara el procés sobiranista. Ja amb la mirada posada en les eleccions del 27 de setembre, el president català va convocar el CATN dijous al matí al Palau de la Generalitat per analitzar l’acord entre Mas, Oriol Junqueras i les entitats sobiranistes.

Així, Mas ha demanat als experts del CATN que expliquin quines estructures d’Estat ja hi ha en marxa, quines poden estar operatives d’aquí a les eleccions, i amb quines s’hauria de comptar a partir de l’endemà dels comicis de la tardor, segons la informació publicada per 8TV.

A més, per evitar que el govern espanyol posi traves legals als comicis, el Consell que presideix Carles Viver i Pi-Sunyer (a la foto, amb Mas) també analitzarà com ha anat el procés fins ara i quins impediments hi ha hagut, per exemple, a l’entorn de la consulta sobiranista del 9-N.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa