El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Neix una entitat que promou la redacció d’una Constitució catalana
  • CA

Un grup format per persones i entitats del sobiranisme civil promouen un procés de Convenció Constitucional per assegurar la participació ciutadana en l’elaboració d’una carta magna per a un eventual Estat català.

L’entitat, que es diu Grup Promotor per la Convenció Constitucional Catalana (GPCC), vol impulsar un procés d’interacció entre la societat civil i els càrrecs electes per a enfilar el debat sobre els pilars fonamentals que haurien de regir una Catalunya independent, si així ho decideix a les urnes una majoria de catalans.

El GPCC ha entregat a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, un primer document que detalla els passos que a parer seu s’haurien de seguir per redactar una constitució catalana.

En nom del GPCC hi han acudit l’enginyer industrial i membre de la Comissió Nova Política del Parlament Ciutadà, Jordi Rich, Isabel-Helena Martí (Sobirania i Justícia), Jaume López, professor de ciència política de la Universitat Pompeu Fabra, Jordi Pacheco, membre de la junta del Col·legi de politòlegs i sociòlegs de Catalunya, i Martí Olivella, president de Nova-Innovació social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa