El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Revés a Jorge Fernández Díaz
  • CA

Revés al ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz. El Tribunal Suprem ha anul·lat part del reglament dels polèmics Centres d’Internament d’Estrangers, després d’admetre parcialment a tràmit els recursos presentats per Sos Racisme, Federació Andalucía Acoge i l’Associació pro drets humans contra el funcionament i règim interior dels CIE.

Ha bloquejat concretament quatre articles, que són el 7.3 paràgraf 2; 16.2 paràgraf K; el 21.3 i el 55.2 paràgraf 1 del Reglament, aprovats pel govern espanyol el març passat. La decisió l’ha presa el Ple de la Sala Tercera.

En relació amb els dos primers, els magistrats entenen que contradiuen una directiva europea que reconeix el dret de les famílies internades en espera d’expulsió que se’ls faciliti allotjament separat que garanteixi un grau adequat d’intimitat.

Sobre el tercer, consideren que és contrari a la Llei d’Estrangeria, que no permet un nou internament en un CIE per una causa que ja inclosa en l’expedient d’expulsió. Respecte a l’últim article, que permetia els registres personals fins i tot amb nu integral, els jutges afirmen que s’excedeix de la mateixa Llei d’Estrangeria i de la jurisprudència del Tribunal Constitucional.

Aquest article establia dos supòsits diferenciats -raons de seguretat o que hi hagi motius per creure que l’intern amagués objectes o substàncies prohibides- que segons els magistrats, haurien de ser concurrents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa