El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ada Colau, ara contra el Mobile World Congress
  • CA

L’alcaldable de ‘Barcelona en Comú’, Ada Colau, s’ha manifestat ara contra el Mobile World Congress: “La política de grans esdeveniments a la ciutat no és un model sostenible”, va dir ahir durant una entrevista al programa ‘Via Lliure’, de Rac1. A més, Colau va argumentar que “ningú està en contra del turisme però ara tenim un turisme que beneficia els grans hotelers però no al petit comerç”.


Aquest és el fragment sencer de l’entrevista, on Colau es mostra recelosa amb el MWC: 

D’aquí pocs dies comença a Barcelona el MWC, que deixa una quantitat molt important de diners a la ciutat, i que dóna feina a moltíssima gent. Vostè està a favor del MWC?
Hi hauria vàries consideracions a fer. Evidentment, estem a favor de l’activitat econòmica, del desenvolupament tecnològic, però cal que tingui unes regles del joc, i cal reorientar el model productiu de la ciutat i de la societat, perquè és insostenible el que tenim ara mateix. La política de grans esdeveniments a la ciutat pot portar molts diners, molt pocs dies, per uns sectors molt determinats, però no és un model sostenible per a la ciutat. Igualment, que hi hagi congressos i fires pot ser bo per la ciutat. 

Per això li preguntava si prefereix que existeixi el MWC a Barcelona, o no?
Depèn, depèn de amb quines regles, de com es gestionin els recursos, quines despeses suposa, perquè normalment es parla de grans esdeveniments o del model turístic actual com que dóna grans beneficis a la ciutat, però caldria fer un estudi seriós sobre a qui està beneficiant realment perquè la percepció general de la ciutadania és que genera grans i enormes beneficis per molt poques mans.

Sobre possibles pactes post-electorals, la candidata de ‘Barcelona en Comú’ va assegurar que “no farem mai alcalde Xavier Trias perquè el model de ciutat de CiU és antagònic al que defensem nosaltres”. En relació a ERC, va deixar clar que “això depèn d’ells, nosaltres posem sobre la taula un model de ciutat que vol lluitar contra la desigualtat, contra la precarietat, contra les privatitzacions de CiU i el PP”.

Per la CUP sempre tindrem la porta oberta perquè coincidim en el més important”, va afirmar Colau durant l’entrevista. A més, va destacar ser candidata a la Generalitat a les eleccions del 27 de setembre.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa