El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Antonio Baños deixa en evidència Cristina Fallaràs
  • CA

El periodista i membre de la plataforma independentista castellanoparlant, Súmate, Antonio Baños, ha deixat en evidència la periodista Cristina Fallaràs. Baños ha escrit un article en resposta a la intervenció que la periodista va fer a ‘8TV’, on va comparar l’entitat amb “el primer negre que va sortir a TV3 parlant català’.

“Aquestes ‘esquerres espanyoles’ tan cosmopolites a les quals hem de confiar les nostres vides i futur, no han parat de titllar-nos de nazis a subnormals“, li recorda el periodista, que es queixa de les crítiques injustes que han rebut. I amplia: “Moltes d’aquestes esquerres espanyoles a les que hauríem pertànyer per qüestió sanguínia, o perquè ho diu el nostre DNI, ens han insultat i negat l’existència de forma reiterada”. 

Baños diu que a Súmate comencen a adonar-se “com aquella vella ‘gauche caviar’ té especials i doloroses irritacions cada vegada que es topa amb nosaltres”, i que aquestes esquerres tenen “un manifest disgust davant l’evidència que el col·lectiu charna ja no encaixa en aquell vell, setanta i confortable clixé de Solé Tura o Juan Marsé: aquests xarnegos innocents i incultes però bons proletaris i millors persones que voten a l’esquerra sempre en castellà per defensar-se de uns burgesos catalanoparlants que els exploten i els alienen”.

“Una mica de Feria d’Abril, una mica de botifarra i molt de folklore per mantenir “les dues ànimes” de Catalunya separades política i culturalment”, això és el que pretenien que continuessim sent, denuncia Baños, però ja no, assegura. “Arribes tard. Els nostres són tots aquells que exigeixen votar, que volen un nou país i als quals no els fa por una catalanitat plena i nova. Vinguin d’on vinguin. Visquin on visquin…”, adverteix.

“No som folklore, la Cris, som política. I som carrer i som urna i som la catalanitat entesa més enllà del provincialisme i la casa regional. Som poble sobirà. En castellà, català, mandarí i urdú”, explica Baños. A continuació rebla el clau amb la qüestió de TV3. “Des del meu punt de vista, el primer negre que va parlar català a TV3 va ser un gran tipus. Un tipus que va decidir que, per a ell i els seus fills, aquest seria el seu país. I va entendre que parlar català era una bona idea perquè li permetia prosperar, fer més amics, entendre el que es diu i escriu i per això participar de la vida en comú de forma plena”, exposa el periodista i membre de Súmate.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa