El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El 9-N és terrorisme, segons l’acord PP-PSOE?
  • CA

El pacte que van signar ahir el PP i PSOE a la Moncloa contra el terrorisme jihadista inclou un paràgraf que desferma les suspicàcies per la seva relació amb el procés català i, en concret, amb el 9-N: “Subvertir l’ordre constitucional, o suprimir o desestabilitzar greument el funcionament de les institucions polítiques o de les estructures econòmiques o socials de l’Estat o obligar als poders públics a realizar un acte o a abstenir-se a fer-ho”.

El paràgraf apareix dins la secció Dels delictes de terrorisme, i comença amb una nova definició de “terrorisme”, que inclou aquesta excepció detallada més amunt. Després hi apareixen altres excepcions del concepte, com ara “alterar greument la pau pública”, o “desestabilitzar greument el funcionament d’una organització internacional”, entre d’altres.

El text, a més, reintrodueix la cadena perpètua amb la incorporació de la polèmica mesura de la presó permanent revisable, una pena privativa de llibertat de duració indeterminada i subjecta a revisió per a casos d’excepcional gravetat que ha estat críticada des de diverses instàncies com el Consell de l’Advocacia Catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa