El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Llanos de Luna, indignada amb l’Agència Tributària Catalana
  • CA

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, s’ha mostrat indignada amb l’Agència Tributària Catalana i amb la creació de les estructures d’Estat per part de la Generalitat. En aquest sentit, ha acusat el govern català de “desconeixement absolut” en la creació d’una hisenda pròpia i li ha recriminat que es dediqui a “crear estructures que no se sap com són ni on van a parar” i oblidi les prioritats dels catalans.

Després que el Parlament donés llum verda, amb l’oposició de PPC i Ciutadans, a la tramitació de la llei d’ordenació dels cossos tributaris de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), en un pas més cap a una hisenda catalana, Llanos de Luna ha lamentat la “diferent responsabilitat i prioritats del Govern espanyol i de la Generalitat“.

“El Govern està amb les seves hipòtesis, les seves aspiracions, creant estructures que no sabem ben bé ni com són, ni on aniran a parar, mentre que la prioritat de l’Executiu central és sortir de la crisi, la creació de llocs de treball i el benestar de tots els catalans i la resta d’espanyols”, ha dit en una entrevista en Ràdio 4-Rne. Segons el seu parer, “es posa de manifest quan hi ha un govern responsable i quan no hi és“, ha assenyalat la delegada del Govern espanyol a Catalunya, que ha advertit que “veient aquesta creació de cossos tributaris de la Generalitat, s’evidencia l’absolut desconeixement del que és una agència tributària”.

Ha recordat també que una agència tributària com l’espanyola és “un organisme molt especialitzat, amb quantitat de recursos, mitjans i una complexitat impressionant” i ha avisat que si la Generalitat “pensa que crear una agència tributària és només convocar unes quantes places de funcionaris, evidencia absolut desconeixement”. Però De Luna ha reiterat que als catalans “els preocupa tenir feina, arribar a final de mes, pagar la hipoteca i les despeses del dia a dia” i no “futures hipòtesis que no sabem què volen”, i ha assegurat que de no ser per les aportacions del Govern a Catalunya, la Generalitat estaria “en fallida”.

D’altra banda, la dirigent ha recordat que “la legalitat espanyola no permet una separació unilateral” i que, per tant, “la indissoluble unitat d’Espanya no es pot posar en qüestió”. “I en el cas que es pugui posar en qüestió, el Govern haurà de defensar la legalitat i en el cas que entengui que pugui haver vulneració o extralimitació de competències d’un govern autonòmic, ho hauria de posar en mans de l’advocacia de l’Estat, que determinarà si hi ha aquesta possible vulneració legal i els mecanismes per corregir-la”, ha explicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa