El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mil·limetrada trobada catalano-franco-espanyola
  • CA

Artur Mas, Mariano Rajoy i Manuel Valls, avui a Peralada

La interconnexió elèctrica amb França ha propiciat aquest migdia una mil·limetrada trobada catalano-franco-espanyola a Peralada (Alt Empordà). Tots els detalls han pres significat polític, en un moment especialment delicat per la negativa espanyola a acceptar el procés sobiranista català. Ha estat la primera trobada d’alt nivell després de la consulta del 9-N i de la decisió del govern espanyol de querellar-se contra el president Artur Mas.

Mas ha mostrat cordialitat i sintonia amb el primer ministre francès, Manuel Valls, amb qui ha conversat a la vista de tothom abans del dinar, mentre que el tracte amb el president espanyol, Mariano Rajoy, ha estat fred i protocol·lari.

El mandatari català s’ha assegut a taula a la dreta de Rajoy. A l’esquerra d’aquest s’hi ha ubicat el primer ministre francès. Mas i Valls parlen entre ells en català, però també ho poden fer en francès si hi ha més persones davant. Però Rajoy no parla bé l’idioma de Molière, i només ho fa en espanyol, idioma que també coneixen Valls i Mas. 

Manuel Valls i Artur Mas, abans del dinar

A la mateixa taula presidencial hi han estat presents el ministre d’Indústria espanyol, José Manuel Soria, a més del comissari europeu de Clima i Energia, Miguel Arias Cañete, i els presidents de les dues empreses que han dut a terme l’obra d’interconnexió: José Folgado (de l’espanyola REE) i Dominique Mailard (de la francesa RTE).

Abans de la trobada s’ha celebrat l’acte inaugural de la interconnexió i una sessió de treball franco-espanyola, a la qual Mas no ha assistit.

Artur Mas i Mariano Rajoy

Després del dinar, Mas ha tornat a Barcelona, Valls a París i Rajoy a Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa