El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PP i PSOE reintrodueixen la cadena perpètua
  • CA

Abans de la signatura del primer pacte d’Estat de Pedro Sánchez

PP i PSOE han signat aquest dilluns a la tarda a la Moncloa el pacte contra el terrorisme jihadista que reintrodueix la cadena perpètua amb la incorporació de la polèmica mesura de la presó permanent revisable, una pena privativa de llibertat de duració indeterminada i subjecta a revisió per a casos d’excepcional gravetat que ha estat críticada des de diverses instàncies com el Consell de l’Advocacia Catalana. El PSOE també s’hi havia oposat i aquest havia estat el principal escull de la negociació. Sánchez s’ha compromès a eliminar aquesta mesura quan disposi d’una majoria suficient, però ha assegurat que és discrepància no afecta “a la imprescindible unitat de la lluita contra el terrorisme”.

Mariano Rajoy i Pedro Sánchez han firmat el seu acord contra el jihadisme ja que la resta de formacions del Parlament espanyol no hi han participat. Després de dues setmanes de negociació, tots dos l’han presentat aquest dilluns en una declaració institucional en la qual no han admès cap torn de preguntes als periodistes presents.

Aquest acord va més enllà de la proposició de llei i es plasma en un document més ampli amb el títol Acord per afermar la unitat en defensa de les llibertats i en la lluita contra el terrorisme. Es tracta del primer pacte d’Estat entre PP i PSOE des de que Pedro Sánchez és secretari general

El pacte contra el terrorisme gihadista inclourà la regulació de la figura del llop solitari. També preveu la penalització del finançament de l’activitat armada, així com de la seva difusió a Internet. Un altre concepte que recull el pacte és l’anomenat “adoctrinament passiu”, és a dir, la consulta de pàgines webs amb contingut gihadista que es fa amb intenció de vincular-se amb un grup terrorista.

Així mateix, es posaran en marxa polítiques orientades a l’eradicació de qualsevol forma de radicalització violenta i es promourà l’adopció de mesures de prevenció, persecució, cooperació i sanció penal en l’àmbit de la Unió Europea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa