El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Toc d’atenció de la UE als aeroports fantasma espanyols
  • CA

Toc d’atenció de la UE als aeroports fantasma espanyols. El president del comitè de Transports de l’Eurocambra, l’alemany Michael Cramer, ha reprovat els governs del PP i PSOE pels aeroports fantasma i els trens d’alta velocitat infrautilitzats. Ha alertat que es malgasten els diners en infraestructures de transports inútils i ha demanat que “vagin més amb compte” i “mirin bé” com inverteixen els diners, “especialment en un moment en què molta gent gairebé no té ni per viure”. Ho ha explicat en una entrevista al Punt Avui

D’altra banda, ha criticat el model de les infraestructures espanyoles per “voler-ho fer passar tot pel centre”, i ha assegurat que és un sistema “antiquat”. En aquest sentit, ha defensat que és millor una xarxa descentralitzada, com ho fan a Alemanya amb seus “16 estats federats, tots amb la seva capital i connectats”.

Cramer també ha advertit que “seria molt dolent” que el govern espanyol incomplís el mapa d’interconnexions ferroviàries prioritàries de la UE i no construís el corredor mediterrani. “Seria de bojos!”, ha avisat. De totes maneres, ha explicat que la UE poca cosa pot fer per obligar un país a construir una infraestructura, perquè al final s’imposa la voluntat del país membre. “Pots defensar una inversió en un país, intentar que es faci, però si a l’estat membre no li agrada, mai es farà, i en aquest cas correspon al govern espanyol”, s’ha resignat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa