El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tremosa: “Els partits espanyols faran un mínim històric a Catalunya a les municipals”
  • CA

Sempre de cara a barraca, idealista i pragmàtic alhora, Ramon Tremosa ha pronosticat aquest vespre a Barcelona que els partits de matriu espanyola o unionistes faran el pitjor resultat de la seva història a Catalunya a les municipals del 24 de maig. “Ja va passar a les europees, però aquest cop anirà a més. CiU, ERC i ICV, no sé amb quin ordre, provocaran que les formacions de l’estatus quo espanyol toquin el seu mínim“, ha indicat l’eurodiputat de Convergència durant la presentació del llibre ‘Londres-París-Barcelona. Viatge al cor de la tempesta’ (Galaxia Gutenberg) de l’escriptor i periodista Enric Vila.

En un acte celebrat a la llibreria Ona del barri de Gràcia, Tremosa ha apuntat que Catalunya es troba enmig d’un llarg cicle electoral que ha de desembocar a les eleccions al Parlament del 27 de setembre. “Des del 2012 hi ha majories àmplies a favor de l’estat propi, tornarà a passar a les municipals i el 27-S en serà el resultat final”, ha analitzat el dirigent de CDC, que ha alertat que el “terreny enfangat i la guerra bruta” per part de l’estat no cessaran. De la irrupció de Podemos, ha dit que pot fer forat al Principat però que no canviarà les majories.

Vila ha coincidit amb el diagnòstic general de Tremosa i ha afirmat que el procés sobiranista “s’està convertint en una lluita de resistència”. “Som un dels últims pobles que hem sobreviscut sense tenir un estat, sense tenir poder real”, ha assenyalat. Davant d’això, ha assegurat, ara arriba la prova definitiva. En aquest sentit, Vila ha destacat la “nova fortalesa” de la classe mitjana, la base catalanista “que ha canviat, ja no se l’enganya i vol ser elit”, i que l’èxit o el fracàs del camí català cap a la independència dependrà en gran part de la capacitat de la generació que ara té entre 30 i 45 anys.

Després de l’èxit dels seus llibres sobre Nèstor Luján i Josep Pla, Vila ofereix en aquesta obra el seu costat més personal i arriscat –”ultra subjectiu, m’he posat a prova”, ha admès ell mateix-, una barreja de dietari i assaig que travessa des del 1714 fins a l’actualitat, amb una mirada pròpia que conclou que s’acaba el món dels últims 300 anys, liderada pel materialisme i que se n’inicia un de nou més espiritual i evidentment global, amb l’auge asiàtic com a contrapès. “Als homosexuals i a les dones, com als catalans, els pot esperar un bon futur si Europa no s’enfonsa i els valors democràtics triomfen. Està a les nostres mans”, ha subratllat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa