Ciutadans ha punxat a Andalusia. El partit que lidera Albert Rivera ha entrar a la Junta però no ha tret tants escons com esperaven. El candidat, Juan Marín, ha tingut el suport del 9,27% de l’electorat i ha aconseguit 9 diputats. La formació d’Albert Rivera ha quedat descartada com a gran alternativa política, i ara queda tocada de cara a les eleccions espanyoles.

En la valoració dels resultats, Rivera i Marín han assegurat de totes maneres que “el bipartidisme ha mort”, i han reivindicat C’s com “el canvi sensat”, en una al·lusió i crítica a Podemos. A més, Rivera ha afegit que C’s no és l’enemic de ningú. De fet, PSOE (47 diputats) i C’s (9) sumarien 56 escons, i la majoria absoluta està a 55 diputats.

Victòria socialista

Les eleccions les ha guanyat la candidata del PSOE, Suana Díaz, amb 47 diputats (35,45% dels vots), tot i que queda lluny de la majoria absoluta. En segon lloc ha quedat el PP (33 escons, 26,7% dels vots), seguit de Podemos, que també entra a la Junta amb 15 diputats i un 14,84% dels vots.

Finalment, Izquierda Unida s’enfonsa i només aconsegueix 5 escons (6,89% dels vots). D’aquesta manera, el parlament andalús passa de tenir només tres forces polítiques (PSOE, PP i IU) a tenir-ne cinc, amb la irrupció de Podemos i C’s.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa