El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Convoquen una xiulada independentista a la final de la Copa del Rei
  • CA

El proper 30 de maig tindrà lloc el partit de la final de la Copa del Rei entre el Barça i l’Athletic. És precisament per aquest dia que Catalunya Acció ha convocat una “monumental xiulada” contra l’himne espanyol, com en les anteriors finals. La plataforma manifesta que “sabem perfectament que, des d’Espanya, se’ns acusarà de maleducats, irrespectuosos o totalitaris. Serà com sempre la cínica reacció dels que atien l’odi i la violència contra Catalunya tot callant quan la fiscalia espanyola arxiva denúncies sobre posar davant d’un pilot d’afusellament a catalans, com va passar ahir precisament”.

A més, denuncien que “un Estat que permet l’apologia del terrorisme ‘por la unidad de España‘, que malda per deixar la llengua i la cultura catalana com una relíquia tribal, que manifesta una fòbia absoluta davant de qualsevol mostra de catalanitat i que ens saqueja econòmicament, mereix, pel cap baix, que els catalans xiulin el seu himne i el seu cap polític i militar, encarnat en la figura de Felipe VI”.

Finalment, conclouen: “Estem convençuts que els catalans no deixaran passar aquesta oportunitat el 30 de maig d’enguany, i no entraran en les consideracions ridícules i pròpies de la mentalitat de l’esclau de si “som o no educats” amb qui ens voldria fer desaparèixer com a poble. Si ells ens insulten i voldrien reduir-nos al no-res, nosaltres xiularem sonorament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa