El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El fundador de Viquipèdia defensa les llengues minoritàries
  • CA

El fundador de Viquipèdia, Jimmy Wales, ha reivindicat aquest dimarts la importància de les llengües minoritàries a Internet, en contraposició als que consideren que n’hi ha prou amb oferir continguts en anglès o altres llengües majoritàries només perquè “l’usuari de la xarxa les coneix. Això mai ha estat així, i ho serà encara menys quan Internet arribi als països subdesenvolupats”. “No és veritat que les llengües petites no importin a Internet”, ha afirmat en una conferència al Mobile World Congress, que se celebra al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona fins al dijous.

Ha explicat que l’ús de llengües minoritàries per realitzar entrades a la seva web està avançant molt a l’Índia, encara que no a l’Àfrica, on la majoria de gent amb accés a Internet tendeix a utilitzar llengües majoritàries, com l’anglès i el francès.

També ha participat en la conferència la presidenta de la Fundació Mozilla, Mitchell Baker, que ha defensat igualment l’ús de les llengües minoritàries com el primer pas per acostar-se al client local“, cosa que considera clau perquè la gent faci servir un sistema de programari. 

Vam ser pioners en l’ús de llengües a Internet, i ara oferim serveis a més de 100″, ha dit Baker, i ha subratllat que el següent pas és adaptar el contingut a les necessitats locals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa