El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Esperanza Aguirre proposa ara suspendre la Copa del Rei
  • CA

La presidenta del PP a la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, proposa ara suspendre la Copa del Rei. Apunta a no celebrar la final amb públic, sinó dies després a porta tancada davant la probabilitat que hi hagi xiulets quan soni l’himne espanyol amb Felip VI a la llotja. “No tenim perquè aguantar aquestes ofenses“, afirma en un article al diari El Mundo aquest dilluns. 

“Hem de prendre exemple del president de la República Francesa. Sarkozy ho va deixar ben clar: si en un partit de futbol es xiula la Marsellesa el partit se suspèn i es juga dies després a porta tancada“, explica. Segons Aguirre, tots dos equips haurien d’abstenir-se del ‘campionat d’Espanya’ “si les seves aficions aprofiten la lògica solemnitat de l’acte per donar exhibició d’odi a la resta d’espanyols”. 

Recorda que el Rei lliura la Copa “com a representant del conjunt dels espanyols que reconeixem així el mèrit de l’equip campió” i que “ser campió d’Espanya és, per qualsevol esportista, l’honor més gran que pot obtenir dins de la Nació“. Posa en valor que és un trofeu històric, que es lliura des de l’any 1902, i un campionat que s’ha mantingut gràcies a la consolidació del futbol espanyol.

“Un altre cop arriben aquests club a la final. I un altre cop ja s’anuncia que les aficions aprofitaran la final de Copa per mostrar aques odi als altres xiulant l’Himne Nacional i escridassant a S. M. el Rei”, preveu Aguirre, que demana una actuació contundent. “Ja és hora que ens prenguem seriosament allò que és seriós“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa