El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta parla ara de presó per als impulsors del full de ruta sobiranista
  • CA

Iceta parla ara de presó per als impulsors del full de ruta sobiranista. “Veig els polítics que impulsen aquest full de ruta camí del precipici, no sé si de la presó”, ha deixat anar. “No pot firmar un governant democràtic un paper dient que se saltarà la legalitat que l’ha fet president”, carrega. Afirma que “no hi ha lleialtat” amb el govern espanyol i, encara que ell no accepta el concepte d’eleccions plebiscitàries, critica que Mas no hagi estat capaç de formar una llista pel ‘sí’, que al seu entendre és com caldria fer-ho. “Si no són capaços de fer això, doncs que es diguin les veritats a la cara, i que diguin les coses com són”, afirma en una entrevista a l’Oracle de Catalunya Ràdio.


El primer secretari del PSC acusa els participants en la signatura del preacord de full de ruta de mentir als ciutadans. “El ciutadà no se’l pot enganyar i no es poden dir mentides”, explica. Considera que el que es proposen “no passarà”, i que no donaran suport a una “frustració cantada”, defensa.

Considera un “disbarat” el full de ruta i assegura que que el procés sobiranista “ha perdut la brúixola”. Veu inaudit que Mas, “el representant ordinari de l’Estat a Catalunya”, segons ha dit, se salti la legalitat. El preacord signat per CDC, ERC, ANC, Òmnium Cultural i AMI estableix el pla per a la independència si el 27-S hi ha majoria sobiranista.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa