El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP fa “un pas endavant”
  • CA

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) farà aquest diumenge a l’Assemblea Nacional de Reus “Un pas endavant”, nom d’una de les ponències que es debatrà. L’organització, encara que és un tema que té pendent, tampoc decidirà aquesta vegada si es presenta a les properes eleccions al Parlament, però sí fixarà les condicions necessàries que s’han de considerar per a poder-ho fer.

En aquesta ponència la CUP apunta els mecanismes perquè la candidatura esdevingui “un motor polític en el procés de construcció i articulació de la unitat popular, rebutjant limitar-se a exercir un paper de representant institucional de les lluites populars”. A més, fa una “aposta ferma per la lluita contra les retallades de serveis públics i drets socials”.

Organitzar el creixement

Aquest però no serà l’únic repte de la CUP, ja que un altre punt de l’Assemblea, que tindrà lloc a Reus, serà adaptar la formació al creixement experimentat a les eleccions municipals de maig del 2011, quan va passar de 22 regidors a 104 i es va convertir en la sisena força amb més vots, per davant de partits amb representació al Parlament com SI o C’s.

Encara insatisfets amb aquest augment, la CUP també es plantejarà en aquesta Assemblea com expandir-se cap a territoris on no té presència: com les Illes, les Terres de l’Ebre, els Pirineus, el País Valencià, Andorra i la Catalunya Nord.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa