El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP obre la porta a entrar a un govern independentista
  • CA

La CUP obre la porta a un possible govern independentista, juntament amb CDC i ERC, després del 27 de setembre si tenen el suport de la gran majoria de la societat catalana en aquestes eleccions plebiscitàries. Segons ha explicat el diputat David Fernández en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, el full de ruta que aprovarà demà el consell polític de la CUP, “contempla tots els escenaris, també aquest, amb les reflexions oportunes”.

Quan la periodista Mònica Terribas li ha preguntat si la CUP podria entrar al següent govern català per defensar la qüestió social, Fernández ha respost que això “es pot fer des de dins o des de fora. Nosaltres ho farem igualment”. “Les eleccions no només són plebiscitàries, també són constituents per sortir de la crisi i poder-nos autogovernar i respondre a la situació de crisi”.

“La CUP és radicalment i nítidament independentista i postcapitalista, som radicalment democràtics. No farem mai el joc a l’Estat espanyol. Aquest és el terreny real”, ha reiterat el diputat independentista, que ha afegit que, “si guanyen els partits del Sí, l’endemà del 27-S obrirem un procés constituent per avançar cap a la plena independència”.

De fet, la CUP aprovarà demà dos documents: un amb l’ideari amb el qual es presentarà a les eleccions al Parlament. L’altre text és el seu full de ruta per a després de les eleccions, que, com ha explicat Fernández, pretén ser generós per poder-lo acordar amb la resta de forces. Així, la CUP vol que el full de ruta no només el subscriguin els partits sobiranistes, sinó també una àmplia representació de la societat civil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa