El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Lídia Heredia posa contra les cordes Espinosa de los Monteros
  • CA

La periodista de TV3 Lídia Heredia ha posat avui contra les cordes l’alt comissionat per a la ‘Marca España’, Carlos Espinosa de los Monteros. Durant una entrevista al programa ‘Els Matins’, Heredia ha preguntat per quin motiu aquesta marca desembarca a Barcelona aprofitant el Mobile World Congress amb un espectacle visual que incorpora la lletra ‘ñ’ com a símbol, una lletra que no existeix en l’abecedari català. A més, li ha preguntat perquè aquest acte s’ha organitzat sense comptar amb la Generalitat i amb l’Ajuntament de Barcelona.

Espinosa de los Monteros ha argumentat que la ‘ñ’ fa referència a l’evolució positiva de l’economia i al fet que l’espanyol és la tercera llengua més parlada al món, a més ha afegit que “estem presentant com a primícia a Barcelona el que serà la campanya de promoció d’Espanya a l’exterior”, i ha exclamat: “No és per sentir-se ofès, sinó tot el contrari” Alhora, ha assegurat que va convidar al president de la Generalitat, Artur Mas, i a l’alcalde Xavier Trias, tot i que “pensàvem fer un acte de societat civil, sense polítics, per no polititzar els actes”.

En un altre moment de l’entrevista, la periodista ha preguntat a l’alt comissionat de la ‘Marca España’ què opinava de l’actitud del govern espanyol envers el procés sobiranista i la demanda de Catalunya de celebrar un referèndum per conèixer l’opinió dels catalans, i aquest ha respost assenyalant que “les posicions estan massa extremades, i és molt difícil trobar solucions”, i ha afegit: “El govern espanyol no pot admetre res que surt del marc de la Constitució. Cap país del món contempla això en la seva Constitució”.

Heredia, però, l’ha tallat: “Ni Escòcia ni el Canadà. Però van trobar la manera de fer-ho“. “Però existia la possibilitat. El nostre cas és diferent. Vostè ho acceptaria?”, ha preguntat Espinosa de los Monteros. La periodista s’ha limitat a respondre: “No em posi en aquestes tessitures, si us plau”, i l’alt comissionat de la ‘Marca España’ ha continuat amb la seva argumentació: “S’ha de parlar, fer renúncies. Si perdés la marca Catalunya patiria molt, i em semblaria un mal negoci per a Catalunya i per a Espanya”.

Alhora, Espinosa de los Monteros ha considerat que “les tesis independentistes generen més inquietud i confrontació, i és el que no es necessita”, i ha vaticinat que finalment “tots entrarem en raó, i ens portarem bé, com a espanyols, tal i com hem fet en els darrers 500 anys”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa