El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Revés del Parlament europeu a AENA
  • CA

El Parlament Europeu ha donat avui un revés a AENA. La cambra europea ha aprovat per 526 vots a favor, 108 vots en contra i 59 abstencions l’Informe Anual de la Competència, que fiscalitza l’actuació de la Direcció General de la Competència de la Comissió Europea. En aquest informe ha estat aprovada per 396 vots a favor, 267 en contra i 32 abstencions una esmena de l’eurodiputat de CiU Ramon Tremosa, en què es reclama que aquelles xarxes aeroportuàries i portuàries (com AENA i Puertos del Estado), avui encara gestionades centralitzadament a l’Estat espanyol en un cas únic a Europa, han de canviar de model i obrir-se a la lliure competència.

Han votat a favor del toc d’alerta a AENA els eurodiputats CiU, ERC, PSC i ICV, mentre que ho han fet en contra PSOE, Podemos, IU i Ciutadans, que han defensat el monopoli espanyol. Els socialistes catalans i els socialistes espanyols han votat de forma diferenciada.

Segons la pàgina web de Tremosa, la decisió del Parlament europeu ha posat de manifest la incomoditat europea amb el model de gestió d’AENA i Puertos del Estado, que no permet la competència entre aeroports i ports d’un mateix país, i que representa un llast per al creixement econòmic i per a les tarifes que paguen els usuaris d’aquestes infraestructures.

L’eurodiputat de CiU s’ha mostrat molt satisfet pel posicionament del Parlament Europeu i ha considerat que “Europa dóna un clar avís a PP i PSOE de que l’Estat espanyol no pot continuar amb un model de gestió aeroportuària i portuària propis del segle XIX”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa