El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rull: “Apel·lant a l’odi com fa Podemos, Catalunya seria impossible”
  • CA

Artur Mas i Josep Rull durant del Consell Nacional

Convergència Democràtica no es mossega la llengua i, encara menys, es deixa trepitjar. El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha replicat avui a Podemos per haver dit que exercirien “l’odi” contra el president Artur Mas durant la campanya de les municipals. “Apel·lant a l’odi com fa la Gemma Ubasart [màxima responsable de la nova formació a Catalunya] la via catalana hauria estat impossible. De fet, Catalunya seria impossible”, ha indicat amb fermesa el número 2 de Convergència durant el Consell Nacional del partit celebrat aquest matí al World Trade Center de Barcelona. “Aquestes idees i actituds són l’antítesi del que és CDC”, ha reblat, en el primer atac clar a les sigles de Pablo Iglesias.

Sota el lema ‘Un partit nou per a un país nou’, el partit fundat per Jordi Pujol ha començat la seva renovació amb l’aprovació per una àmplia majoria d’un document base, avançat pel Singular aquesta setmana, i que es treballarà els propers mesos. És una manera, precisament, d’allunyar-se de la figura avui discutida de l’expresident, comprometre’s amb la transparència –”Això no és negociable”- i abraçar definitivament les tesis independentistes. “Volem un estat independent i ho farem amb moderació en les formes i radicalitat en els objectius”, ha afirmat Rull, que ha afegit: “La meta de CDC no és la independència perquè sí; és la justícia social i el benestar dels catalans. I la independència és la millor eina”. “Tenim el dret i l’obligació d’aconseguir-ho”, ha rematat.

“El govern espanyol no se’n sortirà”

Rull també ha tingut paraules cap al govern espanyol i ha cridat a combatre la recentralització. “Ens volen convertir en residuals. Catalunya és una nació. I ho serà aquí i arreu“, ha subratllat. “Ens volen posar una mordassa i no se’n sortiran”, ha dit, en referència a l’anul·lació per part del Tribunal Constitucional (TC) de les competències del Síndic de Greuges o a l’ofensiva de l’executiu de Rajoy contra l’acció exterior de la Generalitat. Enèrgic, Rull ha conclòs que si Catalunya vol ser un estat és entre d’altres coses perquè Espanya “no respecta la divisió de poders”. “I nosaltres volem un país que faci tot el contrari”, ha incidit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa