El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
1.200 empresaris reclamen que s’acceleri la Hisenda pròpia
  • CA

Més de 1.200 empresaris de petites i mitjanes empreses, que formen part de l’ANC Empresaris, ha demanat a la Generalitat que “s’afanyi en el desenvolupament de la Hisenda pròpia“, i que acceleri aquesta estructura d’Estat, una de les més importants i rellevants.

El coordinador de l’ANC Empresaris, Francesc Sánchez, ha explicat a elSingular que “no volem que s’aturi la Hisenda pròpia, i la defensem perquè som partidaris ferms que s’ha de tirar endavant”. “Actuem com l’ANC, és a dir, mentre la Carme Forcadell reclama la Republica Catalana, nosaltres reclamem els interessos de l’Estat català des del punt de vista dels empresaris”, ha afegit Sánchez.

El col·lectiu d’empresaris sobiranistes considera que “l’Estat espanyol està perjudicant greument el teixit industrial de Catalunya amb la seva política centralitzadora”, i recull alguns exemples d’actuacions que dissuadeixen la inversió estrangera a Catalunya i ofeguen les seves possibilitats d’expansió.

Per exemple, la pèrdua de la concessió d’un gran centre logístic de distribució de 200.000 vehicles Mercedes Benz i Smart al port de Tarragona per no disposar d’ample de via europeu, gestió que hauria donat feina a milers de treballadors.

Ofec al govern

La sectorial independentista també denuncia la fiscalitat confiscadora del govern espanyol, perquè “genera un ofec econòmic a la Generalitat” i perjudica clarament els recursos que es podrien dedicar a la rebaixa i millor redistribució d’impostos, al suport productiu i a l’eficiència de les empreses catalanes.

En cas que es recuperin els guanys fiscals gràcies a la creació de l’Estat català, els Empresaris per la Independència asseguren que Catalunya podrà ajudar les seves empreses rebaixant els impostos, i facilitar la millora de la productivitat, entre d’altres mesures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa