El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
400 professors reclamen la dimissió d’Irene Rigau
  • CA

Mural d’homenatge al professor Abel la plaça Sant Jaume

400 professors han reclamat la dimissió de la consellera d’Educació, Irene Rigau, aquesta tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona després de la tragèdia a l’Institut Joan Fuster on un mestre va morir a mans d’un alumne de 13 anys. En la concentració aquest segment de la comunitat educativa ha volgut expressar també la solidaritat amb el professor assassinat i ha demanat més recursos psicopedagògics per al seu ofici.

Els docents, convocats pels sindicats de l’ensenyament, han retret a la consellera que hagi atribuït el succés ocorregut dilluns a un fet “aïllat”, producte únicament d’un “brot psicòtic”, i han assegurat que aquest tipus de successos es podrien prevenir amb més inversió en psicopedagogs i tutories per als alumnes que tenen problemes.

La portaveu del sindicat USTEC, Ana Elvira Sánchez, ha assenyalat que fets com el de dilluns “no se solucionen amb més vigilància a les escoles“, mentre que el secretari general de CGT-Ensenyament, Miguel González, ha apel·lat a dotar amb més recursos psicopedagògics les escoles.

El debat no té a veure amb la violència, sinó amb la prevenció“, ha dit González, que ha retret a la Generalitat les retallades que ha fet en l’ensenyament públic. Els professors han reivindicat “un espai de reflexió en cada escola pel que ha passat” i han anunciat una mobilització a les pròximes setmanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa