El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalanofòbia després de la tragèdia a l’Institut Joan Fuster
  • CA

Catalanofòbia a les xarxes socials per la tragèdia d’avui a l’Institut Joan Fuster de Barcelona on un noi de 13 anys ha matat un professor i ha ferit quatre persones més. De nou, nombrosos usuaris de la xarxa social Twitter han fet piulades mofant-se de l’incident, i relacionant-lo amb la condició de catalans de l’agressor i les víctimes.

Aquí podeu veure algunes d’aquestes piulades catalanòfobes:

Alguns usuaris han fet piulades que després han esborrat, com és el cas de @DarthRetuit, qui havia piulat: “Catalans gihadistes amb ballestes. Estil Tomb Raider”. Poc després ha esborrat aquest tuit i ha dit: “Aprofito per dir que se m’ha entès malament. I que penso esborrar el tuit. Que pot ser desafortunat, pot ser. Però ironia senyors“. També ha esborrat un tuit l’usuari @electraluminati, qui havia escrit: “Putos catalanes, putos videojuegos, toma richarl juega con la navaja del papa”.

El Síndíc de Greuges els envia a la Fiscalia

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha enviat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) alguns d’aquests missatges catalanòfobs. La Sindicatura ha dit que alguns missatges publicats en aquesta xarxa social són “menyspreables i de gran crueltat“, i que poden constituir un delicte d’odi, per la qual cosa els ha traslladat a la Fiscalia perquè adopti les mesures més apropiades.

També s’ha dirigit a la defensora del Poble perquè porti a la Fiscalia General de l’Estat les consideracions del Síndic en relació amb la necessitat d’investigar l’origen d’aquests missatges i si constitueixen un delicte per fer apologia de l’odi. A més, ha contactat amb els poders públics perquè demanin que es reforcin els mecanisme legals que facilitin la recerca i el càstig d’aquest tipus de delictes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa