El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya es queda sense Mundial tot i tenir el dret de jugar-lo
  • CA

La Selecció Catalana de Futbol Sala no podrà jugar el Mundial de Bielorússia, després que la Federació d’aquest país l’hagi expulsat tot i tenir el dret esportiu de jugar-lo. De fet, la Federació de Futbol Sala de Bielorússia va enviar una carta a la Associació Mundial de Futsal (AMF) exigint que es retiressin tant Catalunya com la selecció de Taiwan, per por de les represàlies d’Espanya i la Xina, segons explica avui ‘L’Esportiu’.

El president de la Federació Catalana, Jordi Eduardo, hi veu la mà del govern espanyol, perquè és la primera vegada que es boicoteja la participació de la selecció absoluta catalana en un campionat internacional. “Que ens posin a l’altura de Taiwan és un honor”, assenyala Eduardo, que s’ha pres amb filosofia l’expulsió. “Fa tres anys ja vam rebre una carta de l’ambaixada espanyola que ens advertia que nosaltres no representàvem Espanya en el campionat d’Europa”, explica.

Segons apunta ‘L’Esportiu’, tot això fa pensar a la federació catalana que el govern espanyol ha influït en la decisió de la federació bielorussa, presidida per un alt càrrec del govern de Minsk. Espanya va ser, de fet, el primer país a reconèixer l’acord de cooperació entre la Unió Europea i Bielorússia. “L’AMF no es volia arriscar al fet que el campionat no es disputés i va accedir a la petició de Bielorússia; és un cas molt especial i pensem que no tornarà a passar”, diu Eduardo. 

Catalunya va arribar als quarts de final en l’anterior edició del campionat, el 2011, i ara ha estat substituïda per Noruega en aquest Mundial que es disputarà el mes que ve. El lloc de Taiwan l’ocuparà el Kirguizistan.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa