El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Com una trituradora: la crònica del Barça-Getafe
  • CA

Una final menys. El Barça ha destrossat el Getafe aquest vespre al Camp Nou (6-0) i només li queden quatre partits perquè acabi el campionat de Lliga. Us oferim la crònica del partit en 5 claus.

1. Sense pietat: El Barça ha superat el Getafe amb una superioritat aclaparadora. Els de Luis Enrique s’han divertit damunt la gespa, amb un joc fluïd i exquisit. Prova d’això és el golàs de Messi a l’estil Panenka, l’1-0. Una delícia. El primer que marca així l’argentí des dels onze metres. El gol de Xavi, des de fora l’àrea i per tot l’escaire, és un altre exemple de la fam que té aquest equip en el tram final de la temporada. O el sisè gol de la tarda, que arriba després d’una genialitat del de Terrassa, que amb un toc d’esperó li fa arribar la pilota a Suárez que, sense aturar-la, la clava a l’interior de la porteria de Guaita.

2. Trident: La davantera formada per Messi, Neymar i Suárez ja suma 102 gols, i supera la que formaven l’argentí, Eto’o i Henry (100 gols en la temporada 2008-2009). L’estat de forma dels tres golejadors és brillant, marquen i s’ho passen bé. A més, Messi té ara mateix només un gol menys que Cristiano Ronaldo en la lluita pel Pichichi. Els blancs, però, tenen un partit menys.

3. Canvis: Luis Enrique ha tret un onze titular amb Bartra i Mathieu de centrals i Adriano al lateral esquerra per cobrir la baixa d’Alba, i ha reservat Mascherano, Iniesta i Rakitic. A l’inici de la segona part Sergi Roberto ha donat descans a Busquets, i més tard Pedro i Montoya han entrat per Xavi i Alves, respectivament. A més, Luis Enrique no ha convocat Piqué per donar-li descans de cara als partits d’aquest cap de setmana (Còrdova) i el dimecres vinent (Bayern).

4. Afició: Aquest Barça vol guanyar-ho tot. I l’afició també. Corria el minut 75′ i el Camp Nou ha xiulat el jugador del Getafe Pedro León perquè marxava de la gespa caminant perdent temps per ser substituït per Escudero. El Barça ja guanyava 6-0 però el soci no en tenia prou. Vol veure el seu equip jugar. I divertir-se amb aquests jugadors que tenen tantes ganes d’alçar títols al final de la temporada. Poc després, al minut 79, el públic ha fet un segon intent per fer l’onada. L’afició sap que si va a l’estadi gaudirà. I el Barça s’agrada.

5. Pressió: Amb la victòria d’aquest vespre el Barça torna a tenir cinc punts més que el Reial Madrid, que juga demà a les 20:00 contra l’Almeria al Santiago Bernabéu. Aquest cap de setmana torna a haver-hi Lliga, en una jornada on el Barça juga a les 16:00 a Còrdova i els blancs a les 20:00 al camp del Sevilla. Així, els de Luis Enrique sempre juguen abans que el Madrid, de manera que si el Barça continua guanyant la pressió sempre la tindran els de Carlo Ancelotti. La Lliga està més a prop, però els blaugrana han de tenir clar que no val a badar.

Fitxa tècnica:

Barça: Bravo; Alves (Montoya, 68′), Bartra, Mathieu, Adriano; Busquets (Sergi Roberto, 46′), Xavi (Pedro, 59′), Rafinha; Messi, Luis Suárez i Neymar
Getafe: Guaita; Arroyo, Alexis, Velázquez, Roberto Lago; Lacen, Juan Rodríguez (Felip, 64′), Emi, Freddy, Pedro León (Escudero, 75′) i Babá (Ivi, 48′)
Gols: Messi (9′ de penal, i 47′), Suárez (25′ i 40′), Neymar (28′), Xavi (30′)
Àrbitre: Fernández Borbalán. No ha ensenyat cap targeta groga ni vermella
Estadi: Camp Nou, 65.356 espectadors. Abans de començar el partit s’ha guardat un minut de silenci per les víctimes del terratrèmol del Nepal.