El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Construïm hi torna: “Què farà el govern després de la DUI? La gent encerclarà la guàrdia civil?”
  • CA

Construïm persisteix en l’atac a Artur Mas. Tot i que Josep Antoni Duran i Lleida s’ha distanciat –no oposat- de dos tuits contra el president d’aquest matí de la plataforma impulsada per al mateix líder d’Unió, fa una estona Construïm hi ha tornat: “Què farà el govern català l’endemà de la DUI? Hauran els ciutadans d’encerclar la guàrdia civil? Quin és el pla per fer-la efectiva?”. I pocs minuts abans: “Què farà el govern català l’endemà de la DUI? Ocupar Hacienda, l’aeroport del Prat, la delegació del govern?”. És a dir, a part del contingut del text emès, per a Construïm el govern a seques és l’espanyol; el català és el govern català.

El malestar d’UDC amb el seu màxim dirigent ja és un fet, tal com ha explicat El Singular, però la plataforma inscrita com a partit polític engegada per Duran no afluixa i ha tornat a disparar contra el procés sobiranista. Al matí, havia encès destacats membres del govern amb dos tuits que apuntaven directament al president Mas: “Realitat: l’últim viatge de Mas als EUA és la primera que un president de la Generalitat no aconsegueix una foto amb cap càrrec important”. I: “Si algú pensa que els EUA i/o la UE forçaran a Espanya a negociar la DUI que viatgi una mica i s’assabenti el pas que es dona”.

Curiosament, fa uns mesos Duran va advertir Rajoy al congrés espanyol que si seguia sense dialogar el Parlament acabaria proclamant una DUI. Ara la seva plataforma es posiciona en sentit contrari, juga la carta de la por i qüestiona Mas i el sobiranisme, i veu la DUI com un objectiu impossible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa