El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Derbi transcendent: l’Espanyol-Barça en 5 claus
  • CA

1. Invicte: El Barça no ha perdut mai al Power8 Stadium, amb tres victòries i dos empats. Els blaugranes són favorits (16 h). El seu potencial és molt superior al de l’Espanyol, des de tots els punts de vista (5-1 a l’anada), però això no és cap garantia quan davant hi ha un equip amb unes ganes especials de fer-li la traveta. L’empat pot ser insuficient per als de Luis Enrique perquè la diferència sobre el Madrid de dos punts no permet cap entrebanc. Els blancs, a més, tenen el gol average a favor en cas d’igualada a punts.

2. Motivació blanc-i-blava: És un dels partit de l’any per a l’Espanyol, si no el principal. L’exemple més clar és l’original vídeo motivacional de Sergio González, que apareix fent una convocatòria de 30.000 persones, el públic que avui acudirà a Cornellà. Esportivament, en terra de ningú, sense pressió, lluny del descens i amb poques opcions d’entrar a l’Europa League, els periquitos volen guanyar per orgull. No és el mateix, però el record del gol de Tamudo al Camp Nou que li va pispar una Lliga (la 2006-07) al Barça és encara ben present.

3. Rotacions: Després de la gran victòria contra el PSG dimarts a la Champions, Luis Enrique previsiblement farà alguna rotació, fidel al que ha fet durant tota la temporada. Rafinha o Xavi podrien entrar al mig del camp i Mathieu a la defensa, a part del retorn de Bravo a la porteria. Bartra i Montoya han quedat fora de la convocatòria. A priori, és de preveure un partit amb alta possessió del Barça contra un Espanyol agressiu que intentarà aprofitar algun contraatac.

4. Sergio García: Format al Barça, és l’esperança de l’Espanyol. Segon millor realitzador històric del planter barcelonista darrere Bojan, és ara l’home més determinant dels espanyolistes. Tècnic, amb visió i amb la porteria sempre al cap, Sergio García viu la seva maduresa esportiva i el Barça haurà d’estar molt atent, tant a les seves rematades com al joc que pugui crear, sent un especialista en assistir a Caicedo o Stuani.

5. Jornada clau: Reforçat a l’haver eliminat l’Atlètic d’Europa, el Madrid juga demà a Vigo, un dels camps més complicats del campionat. Només queden sis jornades i tot i que Luis Enrique segueix convençut que tant els seus com els d’Ancelotti es deixaran algun punt abans del final, una relliscada pot ser fatal. Cap de setmana transcendent a la Lliga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa