El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Financial Times critica el biaix de TVE contra el procés sobiranista
  • CA

El Financial Times critica el biaix de TVE contra el procés sobiranista. El diari econòmic britànic critica durament la gestió informativa del canal de televisió public a l’Estat. “Als darrers mesos el canal no ha estat només informant sinó el·laborant les informacions a la seva manera“, reprova. Alerta que el biaix pot afectar les regionals del mes vinent i les generals potser de final d’any.

El ‘Financial Times’ apunta, entre altres matèries informatives, al procés sobiranista. “En el cas de Catalunya, la manifestació del mes de Setembre que va arrossegar més d’un milió de manifestants va tenir el mateix pes, per als informatius de TVE, que les minses manifestacions anti independència que van tenir lloc al mateix dia”, explica.

Executius seniors de TVE es defensen i neguen rotundament les acusacions de biaix polític. “Les nostres informacions estan basades en criteris periodístics, no polítics. Sempre obrim amb el tema del dia”, asseguren. Però els propis periodistes de la cadena “estan preocupats amb les interferències polítiques”. Tan és així, diu el diari, que “han enviat una queixa formal al parlament europeu”, on descriuen “TVE com un instrument de propaganda al servei del govern espanyol”, explica el Financial Times.

El diari alerta que el biaix polític pot tenir incidència en les eleccions regionals, previstes al mes vinent, i als comicis generals, al finals d’any. Entre els episodis polèmics a la TVE, es fixa en l’entrevista “hostil” del canal ’24 horas’ al líder de Podemos, on es presentador -Sergio Martín- va felicitar Pablo Iglesias per a la sortida de la presó de diversos terroristes d’ETA. El rotatiu recorda en l’article que TVE, fundada l’any 1957, “va ser un instrument al servei de la dictadura franquista. (…) Avui dia, les crítiques per males arts han esdevingut torrencials”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa