El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern d’Aragó elimina el català de l’ESO i el Batxillerat
  • CA

El govern d’Aragó preveu eliminar el català del currículum escolar de l’ESO i el Batxillerat. Així ho estableix l’esborrany del nou document que prepara sobre aquesta matèria. No hi apareix ni el català ni la llengua aragonesa pròpia de l’àrea oriental (lapao). En canvi, sí que hi consta la llengua aragonesa pròpia de les àrees pirinenca i prepirinenca o aragonès.

El document no deixa clar com s’han d’organitzar els instituts de secundària per incloure les dues sessions setmanals de “llengua pròpia” que preveu el text. Relega l’aprenentatge de català fora de l’horari escolar i de manera optativa. L’Associació de pares del Matarranya en defensa del català, Clarió, es queixa perquè perjudica els alumnes. Denuncia que davant la impossibilitat d’oferir l’assignatura en horari de matí, tots els alumnes de l’IES Matarranya (Vall-de-roures) perdrien l’opció d’aprendre la llengua materna del territori.

Amb tot, aquesta associació ha optat per presentar al·legacions al text que prepara el govern aragonès. A més de demanar que es millori l’esmentat anteriorment, reclama que situi en un pla d’igualtat català i aragonès en el marc del currículum de les Llengües Pròpies d’Aragó. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa