El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern tira endavant les estructures d’Estat, tot i la impugnació de Pi-Sunyer
  • CA

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha manifestat a ElSingular, que tot i la impugnació del nomenament del comissionat per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, la Generalitat seguirà treballant de la mateixa manera per a la implantació de les estructures d’Estat. “Seguirem fent la feina igual”, ha assegurat.

Per ara el govern espanyol no ha comunicat formalment a la Generalitat la presentació del recurs d’inconstitucionalitat, i per tant es desconeix si l’Estat ha demanat la suspensió cautelar. Aquesta potestat que té el govern espanyol i que utilitza habitualment significa que, mentre el Tribunal Constitucional analitza el recurs, la decisió queda suspesa. Si aquest fos el cas, el nomenament de Viver Pi-Sunyer no seria efectiu legalment.

El govern català espera a conèixer els detalls del recurs abans de decidir com actua. Però, segons Homs, ja té diversos escenaris estudiats. Les conselleries a més des de fa setmanes tenen ordres a més de tirar endavant les estructures d’Estat. La Generalitat, però, no desobeïrà el que ordeni el Constitucional en aquest cas, perquè entén que no és la topada definitiva. “Jo no comparteixo la idea de la desobediència estèril”, ha precisat Homs. “Ells posen traves, nosaltres posem solucions”, ha dit.

Malgrat que el govern espanyol no ha comunicat formalment a la Generalitat el recurs, aquest ja consta al resum que fa el ministeri d’Hisenda i d’Administracions Públiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa