El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP podria perdre el País Valencià
  • CA

L’hegemonia del PP es trontolla al País Valencià després de 20 anys de governs populars amb sòlides majories absolutes i percentatges de suport per sobre del 45%. No obstant això, per evitar que Alberto Fabra repeteixi a la Presidència de la Generalitat, l’esquerra haurà d’elaborar una alternativa a tres o fins i tot quatre bandes.

L’estudi demoscòpic elaborat per Sigma Dos per El Mundo revela que la supervivència del PP depèn d’aconseguir un suport de Ciutadans que continuen amb el seu ascens i se situen en el 15,2% amb 15 o 16 escons. Encara que la suma dels dos no donaria per a la majoria absoluta, en el millor dels casos, PP (32) i Ciutadans (16) es quedarien a dos escons.

Les opcions són variades: El tripartit clàssic -PSOE, Compromís i Esquerra Unida- tindria 34 diputats, més que el PP però molt lluny de la majoria absoluta; alguna cosa semblant passaria amb el tripartit més esquerrà -Podemos, Compromís i EU- que estaria entre els 31 i 33 escons. L’única opció sòlida que passaria la majoria absoluta seria un acord a quatre entre PSOE, Podemos, Compromís i EU.

Qui no aconsegueix recuperar-se de la batalla andalusa i la posterior crisi interna és UPyD, que queda lluny del Parlament amb un 1,6% (ha de superar el 5% per entrar). A dia d’avui, la formació magenta encara no té clar qui serà el seu candidat, ja que Toni Cantó, enfrontat amb Rosa Díez, porta dues setmanes sense fer campanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa