El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els empresaris del Pont Aeri es mobilitzen contra el full de ruta
  • CA

Els grans empresaris de Madrid i Barcelona es mobilitzen contra el full de ruta signat per CDC i ERC i les entitats sobiranistes (ANC, Òmnium i l’AMI). Segons publica avui ‘El Confidencial Digital’, els líders d’empreses com ara Repsol, La Caixa, Gas Natural, ACS, Endesa, Acciona, Banco Sabadell i OHL faran una cimera dilluns que ve a Barcelona per intentar aturar el procés independentista.

En la reunió hi haurà executius empresarials de màxim nivell, sempre segons el diari citat: Antonio Brufau (Repsol), Antonio Massanell (CaixaBank), Florentino Pérez (ACS), Borja Prado (Endesa), José Manuel Entrecanales (Acciona), Josep Oliu (Banco Sabadell), Juan Miguel Villar-Mir (OHL), Salvador Alemany (Abertis), Javier Godó (Grupo Godó), Emilio Cuatrecasas (abogado), Fernando Fernández Tapias (CEIM), Jaime Castellanos, a més de l’advocat Miquel Roca.

El rotatiu digital, que cita fonts directes d’aquest món empresarial conegut com el ‘Pont Aeri’, assegura que entre la vintena d’alts directius de Madrid i Barcelona també hi assistirà el ministre d’Economia, Luis de Guindos.

Mà dura

Els empresaris aprofitaran la presència de De Guindos per exigir-li més contundència del govern espanyol en contra del procés sobiranista, segons cita ‘El Confidencial Digital’. Amb el record del 9-N, el ‘Pont Aeri’ vol que l’executiu de Mariano Rajoy actuï amb més prevenció.

“Ja n’hi ha prou. Espanya és un país seriós. Allò del 9-N no pot tornar a passar”, ha dit un alt directiu català que participa en aquestes reunions, segons el digital. Així, l’objectiu d’aquests empresaris és que el govern espanyol freni el full de ruta. 

Terror per la DUI

L’empresariat del ‘Pont Aeri’ ja donaven per fet que, després del 9-N, el pas següent serien unes eleccions plebiscitàries al llarg del 2015, i els seus pitjors presagis s’han complert. Ara donen per fet que Esquerra aconseguirà uns bons resultats, vagi o no de la mà de CiU, i no dubten que el pas següent serà la DUI.

“El que més ens aterroritza, el pitjor escenari, és veure Oriol Junqueras declarant unilateralment la independència des del balcó de la Generalitat. Aquesta imatge no es pot produir”, confessa un alt directiu català a ‘El Confidencial Digital’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa