El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fernández Díaz ara rectifica
  • CA

Jorge Fernández Díaz ara rectifica. El ministre de l’Interior ha reiterat aquest dijous que “en cap moment” ha vinculat independentisme amb gihadisme, sinó que “clarament” ha relacionat la fundació Nous Catalans amb la captació d’immigrants musulmans a Catalunya per a la causa de la independència. “Jo em ratifico en el que ja he dit. En cap moment he vinculat l’independentisme amb el gihadisme“, ha subratllat Fernández Díaz en declaracions als periodistes a la seva arribada al Senat, on ha presidit el lliurament de la setena edició dels premis ‘Ponle freno’ concedits per Atresmedia.

Preguntat per la polèmica sorgida per les seves declaracions d’ahir sobre Nous Catalans, fundació vinculada a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Fernández Díaz ha emfatitzat que aquesta entitat té com a finalitat captar musulmans per a la causa de l’independentisme.

Avui ha insistit que hi ha fets com la detenció i expulsió d’Espanya el maig de 2013 del ciutadà marroquí Noureddin Ziani, membre d’aquesta entitat, que posen de manifest que “amb determinades coses cal ser més prudent”.

“És evident i una dada objectiva que aquest alt representant d’aquesta fundació va haver de ser expulsat per estar realitzant activitats contràries a la seguretat de l’Estat, i em quedo aquí per prudència“, ha afegit abans de demanar a qui li molestin aquestes dades una mica d'”autocrítica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa