El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gest de força de l’independentisme a Montjuïc
  • CA

La gran lona i el mosaic del Palau | Joel Brooks

L’independentisme treu múscul i demostra, una vegada més, la seva capacitat mobilitzadora. La campanya unitària Ara és l’Hora, integrada per l’ANC, Òmnium i l’AMI, ha omplert aquest divendres al vespre el Palau Sant Jordi. L’acte Tornen les urnes, tornem al carrer ha servit per encarar la recta final cap a la independència i per empenyar les candidatures sobiranistes pels comicis del 24 de maig i del 27 de setembre.

La presidenta en funcions de l’ANC, Carme Forcadell, ha assegurat que “el 27-S tenim el repte més transcendental de la nostra història”, i “aconseguirem la independència” només “si institucions i societat civil anem junts”. Per això -ha apuntat- “cal el màxim d’ajuntaments sobiranistes per la república catalana”. Forcadell, que deixarà el seu càrrec al capdavant de l’entitat independentista el mes que ve, s’ha dirigit als alcaldables sobiranistes i ha assegurat que són ells els qui “començareu la nova República”.

Homenatge als voluntaris | Joel Brooks

“Estem preparats per desobeir les lleis espanyoles injustes que no ens reconeixen com a catalans, i ni cap Estat ni cap govern podrà evitar que el 27-S capgirem la història”, ha sentenciat Forcadell, que en acabar l’acte, i tot i que ja havia marxat de l’escenari, ha tornat davant el micròfon per cridar: “Us estimo!”.

Forcadell, durant la seva intervenció | Joel Brooks

D’altra banda, la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, ha expressat que “volem un nou Estat que no maltracti financerament els seus ajuntaments, tal i com passa ara”, i ha recordat al públic que “quan la ciutadania, els partits, les institucions i les entitats hem compartit un objectiu, hem estat imparables, com amb el 9-N”. I ha continuat: “Ara toca preguntar com ho podem fer per sumar més vots pel Sí'”, i ha recordat la fórmula d’“unitat, urnes i independència”.

Casals i Forcadell, al Palau Sant Jordi | J. Brooks

24-M plebiscitari

Abans de les intervencions de Forcadell i Casals, el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal, ha dit que les eleccions municipals del 24 de maig “també són plebiscitàries, perquè són les primeres, i els catalans no podrem deixar de votar amb caràcter plebiscitari fins que siguem independents definitivament”.

El Palau s’ha omplert | Joel Brooks

“El darrer combat s’inicia avui i aquí. Demostrarem que som molts”, ha reiterat Vila d’Abadal. El president de Súmate, Eduardo Reyes, ha afirmat des de l’Anella Olímpica que “Espanya no té solució”, i ha afirmat que “aquest suflé no baixa”. 

L’Elèctrica Dharma ha conclòs l’acte al Palau | J. Brooks

En l’acte hi ha hagut de tot: des d’actuacions musicals -la Dharma ha posat punt i final a la nit al Palau-, un homenatge a Ovidi Montllor i als voluntaris d’Ara és l’Hora, i també un total protagonisme als alcaldables sobiranistes que han assistit al Sant Jordi.

El públic ha fet un gran mosaic amb la senyera | J. Brooks

Unitat política

Conduït per l’actor Quim Masferrer, l’acte d’Ara és l’Hora també ha servit per veure personalitats del món polític junts i conversant una bona estona, recordant els temps on la unitat sobiranista era inapelable. És el cas del diputat de la CUP David Fernández, que se l’ha vist amb Forcadell i també amb l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias (CiU), i abraçat amb Oriol Junqueras (ERC) i Josep Rull (CiU).

David Fernández i Xavier Trias | Joel Brooks

També Marta Rovira (ERC) i Jordi Turull (CiU) s’han assegut junts al Palau. A més, el jutge Santiago Vidal ha estat una estona conversant amb Juanjo Puigcorbé (ERC Barcelona) i Junqueras. També han assistit al Sant Jordi Lluís Corominas (CiU), Sara Vilà (ICV), Jordi Martí (MES), Joan Ignasi Elena (Avancem), Rut Carandell (Reagrupament), i personalitats com Raül Romeva, Agustí Alcoberro, Salvador Cardús, Julià de Jòdar, Ferran Requejo, Agustí Benedito, Eduardo Reyes o Ventura Pons, entre d’altres.

Fernández, Junqueras i Rull | Joel Brooks

El poder municipalista

El recinte del Palau Sant Jordi ha obert les portes a les 18:00, i de seguida l’actor Quim Masferrer ha pres la paraula: “Aquí no hi ha ningú”, ha afirmat irònicament. “Això era un suflé que anava baixant i baixant!”, ha afegit dalt de l’escenari amb el nom dels 947 municipis de Catalunya. “El municipalisme ens portarà a la llibertat d’aquest país”, ha assegurat l’actor i presentador de l’acte. 

Quim Masferrer | Joel Brooks

Podeu recuperar el minut a minut de l’acte en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa