El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Kilian Jornet, Sor Lucía Caram i Xavier Vinader són els candidats a Mosso de l’Any
  • CA

L’atleta Kilian Jornet, la monja Sor Lucía Caram i el periodista Xavier Vinader, mort el passat 9 d’abril, són els candidats a Mosso de l’Any 2015, un reconeixement del cos policial a una persona externa pel seu suport i defensa de la institució. La distinció es lliurarà aquesta nit durant un sopar de gala, una celebració que es va instituir l’any passat, i que tindrà lloc al Palau de Congressos de Catalunya.

Els tres candidats han estat seleccionats per la seva defensa, amb les seves accions i actuacions, del Cos policial, i per personalitzar amb la seva acció vital i professional uns valors coherents amb la policia catalana. Vinader era candidat a Mosso de l’Any abans de la seva recent mort, quan les votacions ja estaven en marxa, i es manté com a aspirant a aquest reconeixement.

Segons ha explicat la policia catalana, aquestes votacions es van paralitzar el dia de defunció, amb el que, al final, el guanyador serà el millor posicionat fins a aquella data, i si guanya el periodista, serà reconegut a títol pòstum.

L’any passat la guanyadora de la primera edició del premi va ser la periodista i escriptora Pilar Rahola, que va estar nominada al costat de l’escriptor Andreu Martín i l’historiador Joan B.Culla, que van ser escollits per la cúpula dels Mossos d’Esquadra pels seus mèrits per significar-se en favor del cos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa