El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La caverna surt en tromba contra Eric Cantona
  • CA

La caverna mediàtica espanyola s’ha afanyat a criticar i atacar l’actor francès i exfutbolista Eric Cantona (el seu avi era de Martorell), que ahir va assegurar que “Catalunya va guanyar el Mundial. Espanya va vèncer amb 10 jugadors del Barça a l’equip. Espanya no va guanyar el Mundial, el va guanyar Catalunya”.

Un dels més contundents ha estat Josep Pedrerol, que a l’editorial d”El Chiringuito de Jugones’ ha citat Cantona com “el futbolista rebel, el futbolista que va donar una puntada de peu a un espectador”. El periodista ha recordat que Espanya tenia també el manxec Iniesta, l’asturià Villa i el basc Xabi Alonso: “El Mundial el van guanyar tots”.

En el mateix programa s’han afanyat per publicar un vídeo que recull la trajectòria de Cantona, “el geni que va perdre el geni”. “Era capaç del millor i del pitjor”, diu el muntatge.

Roncero: “Iniesta no balla la sardana”

Com era d’esperar, Tomás Roncero també hi ha ficat cullerada. El periodista ha publicat un vídeo al diari ‘AS’ on es burla de l’exjugador francès: “Ai, Cantona, Cantona, que t’has despistat! Així que el Mundial d’Espanya no va ser d’Espanya, i el van guanyar els catalans. Anem a veure… Et donaré lliçons de geografia que et veig despistat”.

“Andrés Iniesta és de Fuentealbilla, allà no ballen la sardana ni mengen butifarra”, afegeix Roncero, que destaca Casillas (Móstoles), Sergio Ramos (Sevilla), Alonso (Tolosa), Villa (Tuilla), Pedro (Canàries) i Torres (Fuenlabra) com a jugadors clau de la selecció espanyola que va guanyar el Mundial del 2010.

“Els espanyols estem orgullosos que els catalans, els andalusos, els asturians, els madrilenys, tots s’unissin per la victòria més gran d’Espanya. I tu ho vas veure per la tele. Això és el que et fa mal. ¡Viva España!“, conclou Roncero.

Al diar ‘Marca’, el periodista Enrique Marqués ha llençat “un dard” -tal i com es diu el seu blog- a Cantona, una “burrada descomunal i molt gran”. “El que ens demana el cos és desqualificar-lo”, afegeix. Tot i que diu que no se l’ha d’insultar, li etziba adjectius com ara burro, zopenco, zapio, patán.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa