El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La deixadesa del govern espanyol castiga l’economia catalana
  • CA

La deixadesa del govern espanyol castiga l’economia catalana. Daimler ha descartat el port de Tarragona per exportar vehicles, perquè el ministeri de Foment no ha fet encara l’ampli de via europeu. El grup automobilístic alemany Daimler, que fabrica els vehicles Mercedes i Smart, entre altres marques, busca un port al Mediterrani per distribuir 200.000 vehicles anuals a l’Orient Mitjà, i ha descartat el Port de Tarragona per la falta de connexió ferroviària amb l’ampli de via europeu. El ministeri de Foment, que dirigeix la ministra Ana Pastor, no ha elaborat ni tan sols el calendari per començar les obres, segons el Diari de Tarragona.

El president de la Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu, ha posat el crit al cel i ha lamentat que és una pèrdua d’oportunitats per al Port, el territori i també per a una empresa que opera al Port de Tarragona que estava involucrada en el projecte. De fet, és la companyia que ha avisat. Aspirava a guanyar el contracte del grup alemany. Es tracta de Bergé Marítima, un dels distribuidors privats d’automòbils més importants de la península ibèrica, amb més de 20 marques representades, que ha vist com s’esfumava aquesta oportunitat de negoci.

Des de fa temps diversos agents econòmics del territori han avisat de la limitació que suposa per a les comarques de Tarragona la manca de connexió de connexió ferroviària per a mercaderies amb ampli europeu. Finalment, l’avís s’ha complert. Els ports seleccionats per al contracte amb Daimler han estat Savona (Itàlia) i Koper (Eslovènia).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa