El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Madrid impugna la Transició Nacional
  • CA

El govern de Madrid ha impugnat el nomenament del comissionat per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, segons ha pogut saber elSingular.cat. El recurs interpreta que el comissionat actua sobre unes competències que, al seu entendre, la Generalitat no té. Aquest “requeriment d’incompetència”, acordat pel Consell de Ministres, implica que la Generalitat ha d’eliminar aquest càrrec en el termini màxim d’un mes. En cas contrari, el govern espanyol presentarà un recurs davant el Tribunal Constitucional que, previsiblement, suspendrà cautelarment les funcions i el càrrec de Viver Pi i Sunyer.

En aquest sentit, el decret de creació del comissionat estipula que el comissionat treballarà per “la identificació de les actuacions preparatòries i de les mesures que cal implementar per tal de culminar el procés de Transició Nacional, mitjançant les actuacions necessàries, en el marc de la legalitat vigent, així com la programació dels estadis de la seva implementació”.

Viver Pi i Sunyer va rebre el nomenament formal com a comissionat per a la Transició Nacional el passat 24 de febrer, via decret del Departament de Presidència. En funció d’aquest càrrec ha participat en algunes reunions del Govern on s’han pres decisions relacionades amb la construcció d’estructures d’estat. Ara, un cop més, haurà de ser el Tribunal Constitucional qui decideixi sobre les funcions d’aquest òrgan del Govern de la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa