El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Manifest fundacional de Javeurem
  • CA

Els sotasignants ens comprometem a no afrontar de cara el debat de la independència

  1. Amb aquest document queda fundat Javeurem, una formació política transversal que es caracteritza, com a eix fundacional intentar esquivar al màxim el dilema de si Catalunya ha de ser o no ha de ser independent.
  2. Els sotasignants ens comprometem a no afrontar de cara el debat sobre la sobirania. Malgrat que provenim de partits que porten la paraula Catalunya a les seves sigles, procurarem evitar el debat més important que ha tingut Catalunya en els seus últims 300 anys d’Història.
  3. Per accedir a Javeurem és recomanable acreditar haver estat en direccions de partits on s’han utilitzat el màxim d’opcions possibles el 9N: Sí-sí, Sí-No, Sí-Blanc, No, abstenció i reacció cutània. Com més ventall, millor.
  4. El nom oficial de la formació és “Javeurem”. Estava previst utilitzar altres paraules, com “DePerfil” o “Més Endavant”, però després de Guanyem, Podem, Avancem i Construïm ha estat impossible resistir-se a la temptació de crear una nova formació que utilitzés la primera persona del plural a la seva denominació.
  5. El logotip corporatiu de Javeurem és aquest: ∞
  6. Els javeuremistes purs hem de quedar com a unionistes a Catalunya i com a independentistes a Madrid.
  7. Estratègia: Allà on sigui possible es promourà que hi hagi moltes convocatòries electorals, les que siguin: això permetrà poder proclamar una de les màximes de Javeurem: “Després de les eleccions”.
  8. Acció política: Actualment Javeurem disposa de no més de 30 diputats al Parlament de Catalunya. Els 105 restants estan clarament a favor de la independència o clarament en contra. Malgrat això, s’intentarà que Javeurem marqui l’agenda política.
  9. Abans d’inscriure Javeurem al registre oficial de formacions polítiques ja s’han detectat dos corrents crítics: un es diu “Prioritats”, que considera que Javeurem encara no tracta prou el debat sobre com sortir de la crisi. L’altre es diu “Dretasquerra”, que acusa la direcció de ser tova amb discussions ideològiques.
  10. Javeurem quedarà dissolta el dia que se sàpiga del cert si Catalunya és o no és independent. Aquell dia els seus militants ingressarem de manera automàtica al camp dels guanyadors. En cas d’independència s’assegurarà que Javeurem va aportar el plus necessari per configurar la majoria social. En cas de no-independència s’assegurarà que va ser gràcies a Javeurem que es va evitar un trencament traumàtic d’Espanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa