No sé si Mariano Rajoy condueix. Ni tan sols sé si té carnet de conduir. De fet, tota la vida que l’he vist en un cotxe oficial. Sé que fa molts anys va tenir un greu accident de circulació que li va deixar marques a la cara que a la vegada van provocar que es deixés barba, però no recordo ara si ell anava de conductor o de copilot. En tot cas, tant hi fa pel que els vull apuntar. El record en un cotxe que en tinc és d’ell abans de ser president, felicitant-nos en un vídeo les vacances… Amb el cotxe circulant i ell sense cinturó de seguretat. Gran exemple. D’irresponsabilitat.

Ara els del PP de Catalunya han tirat de propaganda casolana i d’impacte per criticar el full de ruta signat per CiU i ERC. Amb una composició fotogràfica amb aquesta frase: “En Catalunya hay dos hojas de ruta”. I la independència la il·lustren amb l’erupció d’un volcà, mentre que la seva aposta “en la buena dirección” apunta a una carretera amb doble línia contínua. Pregunta: i qui se suposa que ens ha de conduir per aquesta carretera? Mariano Rajoy? Però si no en sap o si és el cas segur que no se’n recorda! Si no inspira cap tipus de confiança i ja ha demostrat la seva irresponsabilitat a bord d’un vehicle… i de tota una administració de l’Estat…!

Perquè sí, un president del govern que davant d’un dels grans debats i problemes que afecta el seu Executiu i el seu país es limita a no fer res de polític i a recórrer a la via judicial, és un irresponsable. Perquè igual com quan hi havia violència al País Basc i alguns pensaven que allò es combatia només amb el front policial, i no amb la política, ara cal que li recordem a Rajoy tant com calgui que la reivindicació catalana (profundament democràtica) no se solucionarà a cop de sentència, de recurs o de querella judicials. Pensar això, a més de molt miop és molt irresponsable. Tant i tant, una cosa i l’altra, que inhabiliten Rajoy per conduir res d’important, per carretera i ja no els dic res al capdavant de tot un senyor Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa