El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Societat Civil Catalana compara independentistes i franquistes
  • CA

Bosch i Coll, líders de SCC | JOEL BROOKS

La plataforma espanyolista Societat Civil Catalana (SCC) ha comparat el moviment independentista amb el franquisme. El vicepresident segon de SCC, José Rusiñol, ha afirmat avui que “els nacionalistes tenen la mania d’entrar a Barcelona per les nostres avingudes. Uns van entrar per la Diagonal i ara ells volen entrar per la Meridiana”, en referència a la mobilització que es farà per la Diada de l’Onze de Setembre de 2015.

SCC no ha pogut omplir el Teatre Principal de Barcelona, on s’ha fet l’acte El futur, a les teves mans aquest dijous a la tarda per celebrar el primer aniversari de l’entitat espanyolista. Tot i que Rusiñol ha dit que “hi ha gent que s’ha quedat a fora el carrer sense poder entrar”, el cert és que la meitat de la segona graderia del teatre era buida. L’entitat ha aprofitat l’escenari per fer una crida a la mobilització de l’àrea metropolitana “contra el separatisme”.

Joaquim Coll, durant l’acte | JOEL BROOKS

Sant Jordi, festa espanyola

El president de SCC, Josep Ramon Bosch, ha fet balanç del primer any d’existència de l’entitat, i ha manifestat que “la societat catalana ha reaccionat, i SCC ha aportat el seu gra de sorra”. “No hi ha majoria independentista, es va comprovar el 9-N”. “Aquest 2015 serà fonamental per aconseguir que el nostre missatge es converteixi en realitat política”.

“Han tancat Catalunya en un cercle cada vegada més petit i ens han enfrontat, han destruït el notre país”, “si no reaccionem estarem cada vegada més separats de la resta del món, cal trencar aquesta dinàmica i alliberar-nos del procés”, i “estem obligats a participar en les eleccions que s’acosten”, ha continuat Bosch, que també ha etzibat: “Sant Jordi és una festa catalana i espanyola”.


SCC no ha omplert el Teatre Principal | JOEL BROOKS

“Han fet aigües”

El vicepresident de l’entitat, Joaquim Coll, ha assegurat que “no hem fet més que sumar i sumar, trencant pors i estereotips”. “El clima d’opinió a Catalunya ha canviat i cada vegada més professionals i periodistes parlen clar. S’han creat noves entitats en el camp de la cultura i l’empresa. El nacionalisme que es va estar a punt d’imposar el 2014 amb la coacció ara ha fet aigües per totes bandes”.

“És urgent que el 2015 treballem per una Catalunya oberta per a una Espanya de tots. I SCC aportarà arguments, raons, sentit comú, dialogant i trencant tòpics. En definitiva, atrevint-nos i desafiant l’hegemonia nacionalista”, ha continuat el vicepresident de la plataforma espanyolista.

Abans de la intervenció de Coll, Rusiñol ha reiterat que “el 2015 serà històric, tenim una oportunitat única. perquè podem acabar d’una vegada per totes amb el mal nacionalista. Cada elecció és una oportunitat i ells ho temen, ens temen. Tenen por que la majoria social esdevingui majoria política. Per això utilitzaran una vegada més l’11-S a la seva mercè”. 

Enric Millo (PP), al costat de Josem Ramon Bosch | JOEL BROOKS

“Mas, el Drac”

L’acte de SCC, una entitat amb 5.000 membres, ha començat de manera irònica: “Felicitem l’ANC perquè tenen molta capacitat mobilitzadora. Mireu, segons ells avui Catalunya ja no havia de ser part d’Espanya…”, ha dit Rusiñol, que ha reiterat que “els nacionalistes ens tenen por. Temen la majoria social, tenen por a la Catalunya que creien que estava immobilitzada”.

D’altra banda, Susana Beltrán, membre de SCC i conductora de l’acte, ha etzibat enmig d’una de les seves intervencions: “Proclamo Artur Mas com el Drac de Catalunya 2015″.

Els dirigents del PSC Meritxell Batet, Joan Rangel i Carles Martí han assistit a l’acte, acompanyats d’Alberto Fernández Díaz i Enric Millo (PP), a més de Carina Mejías i Jordi Cañas (C’s). Tot plegat ha acabat amb un: “Catalans, el futur està a les vostres mans!” de Bosch, enmig d’una pluja de serpentines grogues i vermelles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa