El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Brega a l’ANC per la presidència
  • CA

Reunions i tensions al més alt nivell a l’ANC. Durant els darrers dies i hores els membres del nou secretariat de l’Assemblea, escollits diumenge passat, estan celebrant trobades per triar la nova presidència i vicepresidència de l’entitat independentista. Segons ha pogut saber ElSingular.cat, Liz Castro, Agustí Alcoberro i Rosa Alentorn han mostrat a Jordi Sánchez la intenció de disputar-li la presidència. Tot un desafiament després que Sánchez va consensuar acceptar la presidència entre les dues grans famílies de l’Assemblea, la liderada per Carme Forcadell i l’encapçalada per Pere Pugès, que s’ha de decidir diumenge vinent. A més, Rosa Alentorn també ha entrat en el joc després de fracassar en l’intent de ser la cap del seu marit, gerent de l’ANC.

Aquest dimarts es va celebrar una reunió entre Sánchez i la persona més votada del nou secretariat, Liz Castro, en la qual l’escriptora nord-americana li va fer saber que volia presentar-se a la presidència després del resultat de diumenge, segons fonts de l’ANC i del virtual secretariat.

Per altra banda, Alcoberro s’ha trobat amb representants sortints del secretariat i ha assenyalat la seva intenció també de presentar-se a president. I, pel seu cantó, Rosa Alentorn –la segona candidata més votada després de Castro- juga les seves cartes per presentar-se com a nova candidata de consens amb la vista posada en la vicepresidència.

Aquesta brega ha esvalotat les ja tremoloses aigües de l’ANC, que ha de triar els nous caps visibles de l’entitat. Sànchez ja ha deixat entreveure que es retirarà de la batalla si no hi ha consens. De fet, l’actual adjunt al Síndic entenia que ell esdevindria president per l’acord general de tots els membres del secretariat, és a dir, amb el suport tant dels “pomes” – els seguidors de Pugès- com dels “carmelites” –els seguidors de Forcadell. Una situació que podria desembocar en col·lapse fins al punt que les forces vives de l’ANC preguen a Carme Forcadell que ajudi i negociï un pacte per a la nova presidència. Pel que fa als càrrecs de secretari i de tresorera, tot apunta que recauran sobre Jordi Vilarasau i Nuri Guillaumes.

El paper de Rosa Alentorn

La segona persona més votada també ha entrat al Sudoku amb l’objectiu virtual de la vicepresidència. Alentorn té al sarró l’haver dirigit la campanya “Signa un vot per la Independència”, però també és coneguda a l’ANC per alguns moviments no tan reeixits. Un d’aquests va ser el seu intent de fer-se amb la coordinació de la comissió de Gestió Administrativa, la secció de l’ANC que fiscalitza la feina del gerent de l’entitat, Jordi Salvador, càrrec altament remunerat i marit d’Alentorn.

Segons ha pogut saber ElSingular.cat, el 29 de desembre de 2014, Alentorn va perdre la votació per ser coordinadora d’aquesta comissió. Va obtenir 4 vots davant els 5 que va registrar Montserral Rossell. Alentorn no va assumir la derrota i va impugnar la votació. “Quatre persones s’han dirigit a mi dient-me que m’havien votat”, va escriure al llavors secretari de l’ANC, Toni Morral. “No cal que digui que jo em vaig votar a mi mateixa”, va aclarir Alentorn en la seva queixa.

Després de dies de polèmica, Montserrat Rossell va denunciar “pressions” de caràcter “inadmissible” als membres de la comissió. Finalment, el comitè permanent de l’ANC –l’estat major de l’entitat- va tancar la polèmica el 13 de gener acceptant el resultat de la votació i deixant fora de la coordinació Alentorn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa