El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els resultats d’ERC no compleixen les expectatives
  • CA

Lluny queda l’eufòria per la victòria d’ERC de fa poc més d’un any en les últimes eleccions europees. Després d’aquells comicis, els republicans encapçalaven totes les enquestes per governar Barcelona, però amb els mesos s’han anat desgastant. El 9-N i la falta de consens amb CiU pel full de ruta del procés sobiranista els hi ha passat factura.

En aquest sentit, Alfred Bosch ha aconseguit 5 regidors, tres més que fa quatre anys. Tota la campanya electoral, el candidat republicà no ha volgut valorar les enquestes perquè segons ell la majoria indicaven que hi havia molts indecisos. Però, les expectatives han quedat diluïdes. Des de la formació, el vicesecretari general d’ERC, Lluís Salvadó, ha assenyalat minuts després de tancar els col·legis electorals que “valorem positivament l’augment de participació, i ens agradaria vincular aquest increment al procés sobiranista”. Tot apunta a què aquest augment ha beneficiat a Ada Colau.

Tot i això, des de la formació han valorat molt positivament els resultats. El líder d’ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, que ha guanyat aquesta nit les eleccions al seu poble, ha exclamat que “estem més a prop dels objectius que s’ha marcat aquest país. El conjunt del vot sobiranista ha passat d’1,1 milions a 1,4 milions de vots sobiranistes”. “Hem obtingut més del doble de vots que les passades eleccions. Som pràcticament la tercera força a l’Ajuntament de Barcelona i hem complert el propòsit d’irrompre a l’àrea metropolitana”, ha manifestat.

Al seu torn, Alfred Bosch, davant d’uns 200 simpatitzants, ha assegurat que “hem tret un molt bon resultat que iguala rècords històrics. Hem quedat tercers per primer cop en la història d’aquesta ciutat”. En aquest punt, el candidat republicà li ha volgut fet una picada d’ullet a la CUP. “Per nosaltres és molt important que l’esquerra independentista ha passat de 2 a 8 regidors. Felicito la CUP per la seva entrada a l’Ajuntament. Parlarem i ens entendrem”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa