El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Estan preparats: les claus del Barça-Bayern
  • CA

Arriba l’hora de la veritat. El Barça es juga el bitllet per la final de Berlín en el duel de les semifinals de la Champions League contra el Bayern de Munic de Pep Guardiola. Us oferim la prèvia de l’anada, en cinc claus:

1. Optimisme: “I tant que m’agrada la paraula triplet“, deia ahir Luis Enrique en roda de premsa. El Barça arriba en el seu millor moment en el tram decisiu de la temporada. Piqué mana i ordena més que mai, Mascherano és a tot arreu, Ter Stegen s’ha guanyat la confiança de tothom, Iniesta torna a brillar, Alba és una fletxa, Busquets mou l’equip per on vol, Rakitic i Xavi marquen el compàs del joc, i Messi, Suárez i Neymar golegen i s’agraden. Tothom és on ha de ser. Cal afegir que va ser precisament Guardiola qui -a base de títols- va aconseguir que l’afició del Barça canviés el xip i fos més optimista del que era tradicionalment. Ara, a més d’optimista, el culer és ambiciós. El triplet és a set partits.

2. La possessió: El Camp Nou rebrà els 22 jugadors amb un mosaic en anglès: “We are ready” (“Estem preparats”), acompanyat dels colors blaugrana i de la senyera, amb els anys que el Barça ha guanyat la Champions: 1992, 2006, 2009 i 2011. Els culers poden estar tranquils: Leo Messi arriba pletòric a l’eliminatòria, goleja i regala gols a tothom. Precisament, el joc combinatiu i el toc serà clau per al partit d’aquest vespre. El Barça i el Bayern lideren el rànquing d’equips a la Champions amb més possessió de la pilota, empatats en un 61%. Els dos equips volen la pilota, però com deia Johan Cruyff, de pilota només n’hi ha una i, si la té el Barça, “el rival no la tindrà”.

3. Guardiola: Ho va guanyar tot a can Barça, i aquest vespre torna al seu Camp Nou com a entrenador del Bayern. “No he vingut a cap homenatge, sinó a dur el meu equip a la final”, va dir ahir en roda de premsa. “Si marquem un gol em posaré molt content, però no sé com reaccionaré”. El Barça li ho deu tot a l’entrenador de Santpedor, però després d’ovacionar-lo minuts abans que rodi la pilota, el Camp Nou ha de tenir clar que Guardiola és un rival. Són les semifinals de la Champions, i Berlín és a 180 minuts. “Gràcies per tot, Pep”, dirà el soci i aficionat, però els propers set dies cal aparcar la nostàlgia.

4. Revenja: La majoria de jugadors del Barça van patir la fatídica eliminació del 2013 contra l’equip alemany, i tenen ganes de revenja. De fet, Messi va ser un dels grans damnificats d’aquella eliminatòria, ja que a l’anada (4-0) va jugar lesionat, i al Camp Nou ja no va ni saltar a la gespa (0-3). Els blaugrana han superat una eliminatòria contra els alemanys (2008-2009, quarts de final), i el Bayern n’ha superat dues (1995-1996, a les semifinals de la UEFA, i a la mateixa ronda de la temporada 2012-2013 a la Champions). Els dos equips també es van trobar en la lligueta de la Copa d’Europa de la temporada 1998-1999, amb doble victòria alemanya.

5. Final: Partit a partit, primer l’anada a Barcelona i després la tornada a Munic. Però és inevitable pensar que, si el Barça arriba a la final, s’hi pot trobar un Reial Madrid que haurà de capgirar l’eliminatòria contra la Juventus, que ahir va superar els blancs a Torí (2-1). Mai no hi ha hagut un clàssic europeu a la final, i tot i que és cert que els jugadors només pensen en les semifinals, l’horitzó de Berlín és ben a prop. Amb el morbo afegit del rival. La cinquena Champions a les vitrines del Barça ja no és un somni.

Convocatòria: Ter Stegen, Bravo, Piqué, Rakitic, Sergio, Xavi, Pedro, Iniesta, Suárez, Messi, Neymar, Rafinha, Mascherano, Bartra, Jordi Alba, Adriano, Alves i Vermaelen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa