El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La caixa B del PP existeix des de la fundació del partit
  • CA

La caixa B del PP i els diners en negre existeixen des de la fundació del partit, segons ‘Eldiario.es’, que ha tingut accés en exclusiva a una documentació en la qual es demostra que el moviment de diner negre en el partit que avui governa a Espanya existeixen des de molt abans del 1990, com donen per fet el jutge Pablo Ruz i el fiscal anticorrupció Antonio Romeral.

La documentació a la qual ha tingut accés ‘Eldiario.es’ la va tenir oculta durant 25 anys el primer tresorer del PP, Rosendo Naseiro, i en ella es dóna detall i s’aporten les proves sobre l’existència d’un compte corrent opac al Banc de Foment a nom d’Accions i Programes del Partit Unificat d’Aliança Popular (PUAP). El compte va romandre operatiu entre el 12 de març de 1987 i el 7 de desembre de 1988, coincidint gairebé exactament amb els prop de dos anys en els quals el president del partit conservador va ser Antonio Hernández Mancha.

Al costat de l’advertiment de “Confidencial”, en la primera de les 53 pàgines del document conservat per Naseiro pot llegir-se que conté el “Moviment del compte corrent que no apareix reflectit en la nostra comptabilitat” i la “Documentació que s’ha sol·licitat a l’entitat en la qual està oberta el compte corrent”.

‘Eldiario.es’ deixa clar però que la documentació podria estar incompleta, però afegeix: “L’última quantitat que va quedar en aquest compte ocult –vuit milions de pessetes– coincideix amb la primera anotació dels papers de Bárcenas a nom de RN, les inicials de Rosendo Naseiro”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa