Té la seva gràcia que vulguin desposseir dues monges dels hàbits quan l’església catòlica espanyola manté un sensacional Arzobispado Castrense, ple de capellans que combinen la sotana amb l’uniforme militar, segons l’ocasió. Aquest híbrid professional prové del corresponent seminari militar i cobren la nòmina, cada mes, dels impostos que paguem entre tots. Un d’aquests capellans/oficials explicava a un diari l’esperpèntica relació entre el doble uniformat i els soldats musulmans destinats a Melilla: “Els dic que resin una mica més a Al·là”. La Marca España sempre és espectacular.

La jerarquia catòlica espanyola troba del tot normal ocupar una parcel·la en propietat dins de l’Estat. Per això rep, any rere any, uns 6.000 milions de diner públic
, molts dels quals derivats del Concordat entre Espanya i el Vaticà. La cúria espanyola té a la seva disposició tota mena d’exempcions fiscals i ajudes, que van des de l’IVA zero per a publicacions religioses fins a l’estalvi de bona part de les factures de l’IBI. 

Com és obvi, tot això són decisions polítiques. I, per mantenir-les vigents, els bisbes espanyols han sortit al carrer a manifestar-se en moltes ocasions, sempre acompanyats per la Cadena COPE, de la seva propietat. Un capellà és l’ingrediant essencial en qualsevol celebració ultra, i més encara al Valle de los Caídos, que és una abadia on viu una comunitat de monjos benedictins.

En fi, que aquesta croada nacional és, com sempre, contra els comunistes i els catalanistes que -com constava a les monedes de Franco- estan fora de la gràcia de Déu.
Que es tracti de dues monges no modifica el pecat, però n’incrementa l’agressivitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa