El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Monumental xiulada a l’himne i al rei espanyol
  • CA

La xiulada, des de l’estadi

Feia mesos que se’n parlava. Des d’Esperanza Aguirre, Javier Tebas, el govern espanyol, la Comissió d’Antiviolència i els propis jugadors i entrenadors de futbol han parlat, criticat, defensat, debatut i afegit polèmica al voltant de la previsible xiulada d’aquest dissabte en el partit de la final de la Copa del Rei entre l’Athletic de Bilbao i el Barça al Camp Nou. Finalment, i tal i com s’esperava, la xiulada a l’himne i al rei d’Espanya ha sigut monumental, escandalosament eixordadora, sorollosa i ensordidora. Senzillament brutal.

La xiulada a l’himne, a TV3

A les 21:26:20 ha començat a sonar l’himne, que ha durat fins les 21:27:10. Com era d’esperar, el rei ha aguantat el tipus durant la monumental xiulada, al costat del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. El periodista i comentarista de TV3, Bernat Soler, ha insistit durant la prèvia que “callarem durant l’himne espanyol, com sempre fem amb qualsevol himne, perquè es pugui escoltar tot el que passa”.

“Jo no sé què s’ha escoltat a casa, però això ha estat un bram, una onada de xiulets per part dels aficionats de Barça i Athletic per tapar el so de l’himne espanyol”. De fet, des de la televisió amb prou feines es podia escoltar l’himne d’Espanya. Tant TV3 com Telecinco han emès la xiulada sense incidents. La televisió espanyola ha posat anuncis just en acabar l’himne. Les dues televisions han enfocat el rei d’Espanya un parell de vegades, durant pocs segons.


La xiulada a l’himne, a Telecinco

Era la primera vegada que el rei Felip VI passava per aquest tràngol com a monarca, ja que el 2012 al Vicente Calderón va aguantar la xiulada en condició de príncep. En aquell partit l’aleshores rei Joan Carles no hi va assistir. Ja alguns dies abans i, sobretot, aquest dissabte des de moltes hores prèvies a l’inici del matx, s’han anat repartint xiulets entre els aficionats de l’Athletic i el Barça, que han ocupat els carrers de Barcelona al llarg del dia.

Cal dir que per primera vegada TV3 ha ofert la final de la Copa del Rei en directe. El partit s’ha pogut veure des de la senyal de la televisió pública catalana i des de Telecinco, i en total fins a 165 països d’arreu del món han vist el matx entre catalans i bascos.

L’expressió d’Artur Mas durant la xiulada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa