El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Primera decisió de Colau: perilla la F-1
  • CA

Ada Colau ha deixat entreveure avui una de les primeres decisions que pot prendre com a nova alcaldessa: que l’Ajuntament no aporti com fins ara els 4 milions d’euros per al Gran Premi de Montmeló de Fórmula 1. “La prioritat és garantir beques menjador, amb 4,5 milions, o ho és destinar-los a la F-1”, s’ha preguntat retòricament. “És una qüestió de prioritats, no d’estar en contra ningú”, ha indicat.

Colau entén que en un context “de crisi i vulneració de drets fonamentals com l’habitatge o l’alimentació”, la Fórmula 1 no pot ser una aposta ferma de la ciutat. “4.500 beques menjador que s’han quedat sense atendre en el darrer any”, ha exemplificat, en referència a que és el mateix cost de la F-1 per a l’Ajuntament. Amb tot, Colau ha assegurat que el nou govern del consistori “estarà encantat de col·laborar en esdeveniments esportius de tot tipus”, però ha acabat insistint que Barcelona “ha de saber prioritzar, i nosaltres ho tenim clar”.

A part de l’Ajuntament, la Generalitat concedeix sis milions i la Diputació dos. Aquesta aportació econòmica de les institucions és bàsica per a la viabilitat del present i futur del Gran Premi així com per la pròpia instal·lació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa